25 Januari, 2012

Hösten var relativt lugn måste jag säga så jag har kunnat gå och titta på andra föreställningar, hänga med familj och gå på kalas som vanliga människor.  😉

Kristallengalan i september gick ganska bra men alla sketcher kom inte med då folk höll för långa tal som väntat.

Gäster med gester fick bra tittarsiffror och rullade fram till oktober. Nu går det visst några avsnitt i januari också.

Fick vara med i en Kortfilm skriven och regisserad av Nicklas Jörgner (tillika min webmaster) där jag spelar Bartender. Filmen kommer troligen heta Skymningsvatten och är en slutproduktion från filmlinjen han går på. Kul!

I November började vi skriva på texter för en planerad i julshow som vi sedan framförde i  mitten av December. 3 fullsatta föreställningar blev det. Otroligt kul att sätta samman en alternativ julshow med nyskrivet material och riktigt bra låtar. Jag, Janne Åström och Conny Bloom som framförde detta har fått blodad tand och funderar på att sätta ihop något nytt för nästa höst/vinter. Vi får väl se hur det går med det.

Jul och Nyår flydde jag landet och drog till södra Indien med familjen.

Nu har repetitionerna dragit igång för ’Rampfeber’ på Länsteatern Gotland. Premiär blir det den 24 februari.

Rampfeber är en väldigt rolig fars men också otroligt knepig att repetera in. Just nu befinner vi oss lite i limbo och försöker klara ut alla vändningar teoretiskt och praktiskt på golvet innan vi kan börja fylla karaktärerna med liv. Det kommer bli väldigt skoj att titta på känns det som, det händer knäppa saker hela tiden. Kom och kolla i vår vetja!

 

Häpp!

 

Dubbningar

Serier:

Jungle Junction                                  Krocke

MI-High                                             Rektorn

Nicke Nyfiken                                   Mannen med gula hatten

Pokémon                                             James

Phineas & Ferb                                   Dr Doofenschmirz

Nuzzle & Scratch                                Kaptenen,

Have a laugh                                        Kalle Anka

Batman-the brave and the bold            Alfred, Plasticman, Atom, Spegelmästaren, Mr Freeze

 Kortfilmer:

Toy Story Toons                                    Erik Änterhake

Mästerkatten-Three Diablos                 Div

Långfilmer:

Mästerkatten i stövlar                         Gammal fånge

Lorax                                                   Ung och gammal Onceler

Star Wars-Det mörka hotet                   Yoda

Lilli-Fee 2                                             Carlos

Diverse:

Klubben i Radio P4

Speaker i Arla-film

posted in Okategoriserade by Andreas Nilsson

Follow comments via the RSS Feed | Leave a comment | Trackback URL

4 Comments to "25 Januari, 2012"

 1. Rose-Marie wrote:

  Det är mycket negativt snack om dubbade Star Wars just nu. Själv ser jag fram emot det, men jag undrar… Hur känner du själv? Var det en rolig upplevelse? Jag har för mig att Gunnar Ernblad dubbar Yoda i The Clone Wars. Så det är alltså en roll han har haft i över tre tv-serier. Hur känns det att axla det?

  MvH
  Rose-Marie från Visby

 2. nilsson wrote:

  Hej Rose-Marie
  Det intressanta är att det är vuxna kulturskribenter som sköter trashtalken, och flera innan de ens har sett resultatet. 😉
  Det här är ju liksom inte riktat till dem och precis som med alla filmer så finns det val man kan göra. Antingen väljer man att se det MED dubben eller UTAN. Svårare är det inte. Det flera irriterat sig på är att det överhuvudtaget gjorts och skriver skandal och skamligt i sina kolumner! (?) Vad är det för folk kan man undra? Vuxna barn eller SW-talibaner?
  Jag har själv inte sett resultatet men jag lär väl göra det nån gång.
  Jag kan själv ha problem med dubbade spelfilmer men då väljer jag istället att se dem på originalspråket. Som jag sa, man har ett val. 😉
  Att jag ersatt Gunnar i den här filmen är inget jag kunde styra över. Det var ett önskemål från amerikanerna att föryngra tonen i denna gamla varelse. Fråga mig inte varför…!! Så hade det inte varit jag så hade det blivit nån annan. Tyvärr är det sånt som händer i den här branschen. Gunnar Ernblad är en briljant röstskådespelare och vi har jobbat tillsammans i otaliga produktioner. Han levererar alltid! Ibland byts röster ut helt enkelt. Men jag gjorde mitt bästa för att föra hans stolta Yoda-arv vidare. 🙂
  Mvh
  Andreas

 3. Sanna wrote:

  Hejsan Andreas!
  Försökte rota efter lite kontaktinformation till dig. Jag jobbar på Science Fiction Bokhandeln i Stockholm och vi ska ha en stor Star Wars tema-dag i april som en uppföljare på en mycket lyckad sådan förra året. Det skulle vara hemskt roligt om du ville komma som hedersgäst och berätta lite om hur det känns att vara svenska Yoda. 🙂

  Om det låter intressant så maila mig gärna (sannav snabel-a sfbok.se) så ger jag dig mer information. 😀

  Mvh
  Sanna

 4. nilsson wrote:

  Hej Sanna!
  Hör av mig.
  Andreas

Leave Your Comment