14 November, 2012

På sensommaren spelade vi en nyskriven musikteaterföreställning i Hide på Gotland som fick heta Hide Rock. Skriven av Eva Sjöstrand och i regi av Karin Kickan Holmberg och med musik av Peder af Ugglas. En historia om stenbrottsarbetarna, deras familjer och arbetsvillkoren de hade från 30-talet och framåt. En fin historia med bra musik och vi var ett gäng med både proffs och amatörer som hade en härlig tid i kalkbrottet.

Under hösten har jag varit med i en av sex filmer som baseras på Maria Langs böcker. Pusseldeckare har de beskrivits som och utspelar sig i Bergslagen på 1950-talet. Den första har premiär på bio våren 2013 och de övriga fem går direkt till DVD samt kommer visas på TV4. Jag är med i filmen ’Rosor, kyssar och döden’ i regi av Daniel di Grado. Produktionsbolaget var Pampas Produktion.

Stack iväg en sväng till Hamburg och spelade in en reklamfilm. Intressant att ha dialog på tyska! 😉 Det gick hyfsat bra men de kommer att dubba det så det låter naturligare. Hamburg är en skön stad!

Har uppträtt på Radiogalan och varit panelgubbe i P4. Gjort Kalle Ankas röst till Disney on Ice.

I december blir det återigen Julshowen ’So this is christmas’ på Länsteatern Gotland. Efter succén förra året hoppas vi kunna återupprepa det. Det ska bli riktigt skoj! Just nu skriver vi material och repeterar in materialet. På scen: Janne Åström, Conny Bloom och undertecknad.

Har precis kommit överrens med produktionsbolaget Dröse & Norberg att vara med i deras nästa turnerande föreställning till våren 2013. Vi i kommer ta oss runt hela Sverige. Jag kan återkomma med mer info om turnén senare. På scen ser vi Janne Loffe Carlsson, Carina Lidbom, Pernilla Wahlgren, Pernilla Parszyk och Robert Rydberg. Föreställningen heter ’På Bettet’ och är enligt beskrivning en vampyrfarsmusikal… Blir spännande att sätta tänderna i. 😉

Dubbat och speakat en del som jag listar nedan.

Dubbat
Riddar Micke Skvätt
SuperGrover Div roller
Have a laugh Kalle Anka
Pokémon James
Phineas & Ferb Professor Doofenschmirz
Santa Paws 2 Borgmästaren
Asterix och Britterna Diverse roller
Nicke Nyfiken Mannen med gula hatten
Wreck it Ralf
Berättelsen om Pi Tjänsteman

Spel
Ratchet & Clank
Sports 3

Reklam
Activia
Byggställningsföretag
SDR-reklam

Reklamfilm – Edeka i Tyskland

Långfilm
Rosor, kyssar och döden
av Maria Lang
Roll: Otto Malmer
Regi: Daniel di Grado

Ha en skön höst och vinter!!!!
Andreas

posted in Okategoriserade by Andreas Nilsson

Follow comments via the RSS Feed | Leave a comment | Trackback URL

Leave Your Comment