6 Februari, 2022 – Nya tag

Har inte brytt mig om hemsidan på ett tag men nu när den är uppdaterad och nyskapad med hjälp av fantastiska Tora Batol Alsaegh Björsson så får jag uppdatera även denna sida. Vad har hänt sedan 2016? Ok, vi snabbsammanfattar.

Bullets over Broadway

Jag gjorde en kort tv-serie som hette Amira Time för Utbildningsradion i juni men sommaren 2016 spelade jag farsen ’Rakt ner i fickan’ på Krusenstiernska teatern i Kalmar och rollen var som farbror Bertil. En snabb tur upp till stockholm för deltagande i ett Robban Broberg-medley i Allsång på Skansen. Under hösten hann jag tillsammans med kollegan Steve Kratz göra en kort humorserie på 8 avsnitt som släpptes direkt ut på YouTube och heter ’Revolver – Ambition Granskning’. Det stora teaterprojektet hösten -16 och våren -17 var dock när jag spelade rollen som Warner Purcell i musikalen Bullets over Broadway på Göta Lejon.

Revolver-Ambition Granskning

Efter Bullets var färdigspelad våren 2017 så spelade jag först in några scener till Fröken Frimans krig och sen repade vi in sommarens fars på Krusenstiernska. Det blev ’Flaggan i topp’ och jag gjorde rollen som advokat Kurt Sjöberg. Hösten -17 blev hysterisk och jag var tvungen att detaljplanera rep av 4 olika projekt. Det första var en konsert med symfoniorkestern på Louis de Geerhallen i Norrköping med Helen Sjöholm och Jacke Sjöding. Sen premiär i Visby med Teater Unga Roma’s nyskrivna pjäs ’Att bossa en bitch’ som byggde på Shakespeares ’Så tuktas en argbigga’. Sen var jag och Helen Sjöholm hemliga gäster på Orphei Drängar-körens Caprice i Universitetsaulan i Uppsala. 5 fulla hus. Som avslutning på året spelade jag, Janne Åström och Conny Bloom en ny version av ’So this is christmas’ på Länsteatern Gotland i Visby.

OD’s Caprice

Våren 2018 gjorde vi ’Höjdarlunch 2.0’ på Katalin i Uppsala och några fst av ’Att bossa en bitch’ i Stockholm plus en mindre turne. Vi började dessutom repa musik till höstens fst av Sondheims ’Frogs’. (Underjorden tur & retur). Hade en filmdag i en film av Artur Ljunggren. Spelade in radioteater i juni, ’Turid-En vikingasaga’. På sommaren gjorde vi ’Att bossa en bitch’ på Rindi i Visby. Gjorde återigen ett medley på Allsång på Skansen. En Hasse och Tage-hyllning där vi var några herrar som var Herrbaletten. Hela sommaren och hösten förberedde jag mig inför rollen som Dionysos i ’Frogs-Underjorden tur och retur’ som var ett samarbete mellan Länsmusiken och Länsteatern på Gotland. Det blev inte mycket repetioner då det var svårt att få ihop alla människor så det var bara att kavla upp ärmarna och tokplugga. Hela Länsmusiken plus stråkar, en massa skådespelare, dansare och en kör hade repat på varsina håll och sedan sattes allt ihop under några dagar på Visby Kongress. Då jag hade huvudrollen och skulle driva handlingen var det extremt viktigt att jag kunde mitt. Det var svettigt kan jag lova men det gick vägen och vi spelade för ett par tusen besökare under två dagar. Efter det blev det en bygdegårdsturné runt Gotland med en helt annan fst nämligen ’Pang i Bygdegården’. Några enstaka turnesvängar med ’bitchen’ hanns med också.

Frogs – Underjorden tur och retur

Våren 2019 blev det turnesvängar då och då med ’Att bossa en bitch’. Jag var ett regiöga på Teater Unnas uppsättning av ’Konspiration’. I april drog repen igång inför sommarens fars på Krusenstiernska teatern i Kalmar. Den fick namnet ’Trassel’ och spelades för fulla hus. Det blev återigen en Allsång på Skansensväng med ett pilsnerfilmsmedley. I augusti så gjorde Teater Unga Roma en udda föreställning. Vi skulle spela Limousineteater med plats för en publik om 8 personer. Under en dag spelade vi föreställningen ’Efterspel’ 6 gångerför totalt 48 personer. Föreställningen handlade om de två åldrade skådespelarna som just spelat klart ’Att bossa en bitch’ och tar en taxi hem under det att manligt och kvinnligt diskuteras och om föreställningen fortfarande har giltighet att spelas. En mycket fin och rolig historia och väldigt kul att göra. Jag och Janne Åström sjöng in några låtar som skulle användas till en barnpjäs på Länsteatern Gotland. Jag, Janne och Conny satte ihop en mer sommarvänlig version av vår julshow som vi spelade på Årby loge utanför Enhörna i september. Vi spelade den även på Reflexen i Kärrtorp i början på december. Det blev en turnesväng till med ’Att bossa en bitch’ under hösten. Sen var det dags att repa upp en ny version av ’Höjdarlunch’ och även denna gång spelades den på Katalin i Uppsala under november, december. December avslutades med ’So this is christmas’ på Länsteatern Gotland. I december blev jag dessutom tillfrågad om jag ville hoppa in i ’En värsting till syster’ på Chinateatern som skulle förlängas in på våren 2020. Jag fick snabbt avbeställa en resa till Kuba som familjen skulle åka på i januari och flytta fram den till april, Sen var det bara att sätta sig och plugga repliker och danssteg.

So this is christmas

Våren 2020. Det blev väldig få reptillfällen med ensemblen så jag fick en flashback till Frogs men det gick ganska bra att sätta in sig i det hela. Första gången jag fick repa med hela ensemblen var på genrepet.. Men! Det gick bra och jag såg fram emot en härlig vår. Vi hann väl spela i två månader innan Coronan slog till och föreställningen fick ställas in i förtid. Och resan till Kuba med familjen var bara att glömma. Sommarens föreställning i Kalmar fick också ställas in och även en planerad musikalversion av ’Markurells i Wadköping’ som skulle göras i Örebro under vintern gick samma öde till mötes. Sen följde ett år av noll teater och andra uppdrag. Som tur var hade jag lite dubbjobb då och då samt fick ett par bidrag från Konstnärsnämnden annars hade det nog gått helt åt pipsvängen

Våren 2021 var i princip helt rensad förutom lite dubbjobb då och då. Vi såg fram emot sommarfarsen i Kalmar men naturligvis ställdes den också in och sköts på ett år. Jag hade ett kort jobb som programledare på Gotland Art Meet-up i april men annars ekade kalendern tom. 1 maj kunde vi iallafall fira att vi gjort över 1000 avsnitt av Pokémon. Det tog en sådär 24 år att nå den siffran. Mot slutet av sommaren fick vi beskedet att även Markurells i Örebro var tvunget att skjutas på igen. MEN! Det såg bättre ut i samhället och jag fick möjligheten att spela en pjäs för högstadiet på Länsteatern Gotland under hösten. ’Amira och demonerna’ behandlar ämnet mental ohälsa och spelades för de flesta av Gotlands högstadieelever och slog mycket väl ut. Nu slopas snart alla restriktioner men branschen mår inte bra. Det kommer ta ett tag innan vi ser att kulturen och eventbranschen rullar på som den ska. Jag ska bara överleva våren också för sen har jag mycket roligt att se fram emot om det inte blir fler bakslag. Det ser ut som att vi kör på Krusenstiernska teatern i sommar. Underbart!

Ha det gott så ses vi där ute i vimlet.

Andreas

Foto: Christer Fischier

13 april, 2016

Efter att vi spelat färdigt Trollkarlen från Oz på Maximteatern åkte jag till Istanbul i slutet av  april med familjen. Välbehövlig vila. Sen drog repen igång inför sommarens fst Puckad Kärlek med Unga Roma på Gotland. Vi spelade den i klosterruinen i Roma under juli månad. Inspirerad av En Midsommarnattsdröm och huvudsakligen riktad mot högstadiet men funkade utmärkt som familjeföreställning. Unga Roma är en av de ledande teatrarna i landet som specialiserar sig på nyskrivet och en ung publik. En härlig sommar. https://youtu.be/lu-4CXQThs0

UunaRoma_PuckadKärlek_Botten

 

UngaRoma_PuckadKärlek_rec

 

 

 

 

 

Direkt efter sista föreställningen var det så dags att åka till Stockholm och repetera Det påstrukna Förklädet eller Förklädet som titeln kortades till (Drowsy chaperone). Premiär i september -15 och vi spelade totalt 104 föreställningar fram till mars -16. En härlig ensemble och en riktigt bra fst som uppskattades av både publik och press. En av kompositörerna, Lisa Lambert kom över till Stockholm på premiären för att se resultatet och hon var mäkta nöjd. Hälsade faktiskt på henne i New York vid jultid när vi hade julledigt från Göta Lejon. Hon talade fortfarande lyriskt om föreställningen och trots att hon inte kan ett ord svenska tyckte hon att det var den bästa utländska version hon sett av Drowsy.

©Mattias Edwall.

©Mattias Edwall.

Under hösten klämde jag in en turné på gotland med Puckad Kärlek, 8 fst på 4 dagar. Vi spelade för alla högstadieelever på Gotland. Med Förklädet dagarna innan och efter blev det totalt 18 fst på 11 dagar. Svettigt, men det gick.

Från mitten av oktober till mitten av November spelade jag dessutom lunchföreställningar i Uppsala. Höjdarlunch på Katalin tillsammans med Jacke Sjödin, Helen Sjöholm och Mikael Skoglund. En något uppdaterad version av det vi gjorde våren 2014. Fulla hus!

Höjdarlunch

Runt allt detta har jag dubbat, speakat reklam för radio och Tv samt läst in en bok, Erebos som har premiär på SR’s Ungdomspodd framåt sommaren.Andreas_Nilsson_Erebos

 

Var en sväng till London hos kompisar runt påsk och passade på att se The Sessions på Royal Albert Hall. En multiföreställning om Beatles inspelningar på Abbey Road studios. Magiskt!

Närmast har jag kollationeringar för 2 olika föreställningar. Rakt ner i fickan som ska spelas på Krusenstiernska Teatern i Kalmar i sommar samt för Bullits over Broadway som ska spelas på Göta Lejon i höstRakt ner i fickanBullitscasten_götaLejon

Återkommer om info där

Ha en härlig vår

Andreas

 

Teater

Puckad Kärlek                     Unga Roma                        Botten, Landshövdingen

Höjdarlunch                        Katalin                                Andreas

Förklädet                            Göta Lejon                          Victor Feldzieg

 

Dubb

Batman Unlimited             Alfred, Mayhem,Solomon Grundy mfl

Animal Instincts

Pokemon                              James

Justice League                    Trickster,Sinestro,Martian manhunter

George of the jungle          Div

Blue water high

Djungle bunch                    Gilbert, mfl

Mickey Mouse shorts         Kalle A

Katten Gustaf                     Jon

Phineas & Ferb                   Prof Doofenschmirz

Robin Hood

Nicke Nyfiken                     MGH

Hank Zipzer                        Pappan

7D                                         Grim

King-Kong                           Bragg,Decker

Wabbit                                 Gråben, Cal

Lego cosmic clash movie   Brainiac,Lightning lad

Ice Age, kortfilm                Eddie

Ice Age, trailer                   Eddie

Infinity                                Madhatter

Kulipari                               Pigo,Coorahs pappa,Ciderförsäljare,Sandy

Härifrån till Flåklypa          Div

Miss Moon

Mixels                                   Div

Lille Prinsen                        Geografen,Kungen

 

Spel

Ratchet and Clank              Kapten Qwark

Skylanders                            Div

 

Diverse jobb

Pilotfilm        Revolver

SVT-intervju om dubbning i ’Sverige!’

Intervju för pod-serie om gamla dubbare #röstskådespelarna (finns på iTunes)

Speaker Peter Jöbacks julshow

Speaker Rennie Mirro & Hanna von Spreti’s julshow

Disney on ice                      Kalle A

Bokinläsning för SR ungdomspod           Erebos

 

Reklam

Lendo

Scholl

Toyota

Hemsida24

Funera

 

 

 

 

 

1 mars, 2015

 

Det har ju hänt en del sen jag skrev senast. Sommaren 2013 gestaltade jag måsen Setebos i ’Ariel & Caliban’ på Unga Roma, Gotland. En slags prequel till Shakespeares Stormen men i lite nya kläder. Som alltid roligt att jobba med Unga Roma. Parallellt med det så pendlade jag upp till Pite Havsbad och spelade ’På Bettet’. Några veckor av flygande fram och tillbaks men det gick bra och föreställningen satte sig på plats ordentligt.

SetebosKjell

Hösten inleddes med repetitioner av ’Jumpy’ på Örebro Länsteater. Fick ta ledigt en vecka för skolföreställningar av ’Ariel & Caliban’ på Gotland. 10 fst på 5 dagar. Slitigt men kul. Sedan tillbaka till Örebro för rep och premiär av ’Jumpy’. En fin föreställning som fick god kritik och vi spelade under hösten för fulla salonger!

Jumpy_And_And

Strax innan jul spelade vi för 3:e året i rad ’So this is christmas’ på Länsteatern Gotland. Janne Åström, Conny Bloom och jag körde 4 fullsatta föreställningar plus ett extragig på Strand Hotell och så gästade vi lite på Hammers en kväll.

SoThisIsAnd_sång

Jag spelade in en informationsfilm för Pensionsmyndigheten som sedan rullade i reklamkanalerna under mars månad.

Jag är ju med i Stallbröderna och var med och satte ihop Stallbrödernas Vårrevy där jag också medverkade på scen i ett par nummer. Fantastiskt skoj! Ny Stallshow kommer våren 2015 den 19 April!

Stallrevy

I April 2014 hade vi premiär på en Sopp-lunch-show under namnet ’Höjdarlunch’. Till större delen skriven och regisserad av Uppsalas egen Jacke Sjödin. Förutom honom var det jag, Helen Sjöholm och Mikael Skoglund på scen. Det blev 14 fullsatta föreställningar på Katalin i Uppsala. Vi fick alla mersmak så det blir förmodligen nya föreställningar i Uppsala under hösten 2015!!

Höjdarlunch

Sommaren 2014 spelade jag huvudrollen Antifolus i Shakespeares ’Komedi av misstag’ på Romateatern, Gotland. Slitigt men väldigt roligt där spelstilen var med direkt tilltal till publiken och många snabba byten. Romateatern återkommer med föreställningar sommaren 2015 men då dessvärre utan undertecknad. Jag börjar repetera inför en uppsättning på Göta Lejon redan i juli så det krockar.

And_Antifolus

Ja just det! Jag fyllde ju 50år i somras också!

And_50

Hösten 2014 blev en blandad kompott av Filminspelning, dubbning, spel och speakerjobb.

Sedan drog repetitionerna igång för ’Trollkarlen från Oz’ som vi spelat under vintern 2015 och som avslutas den 29 mars. Ett härligt gäng med bl.a. Ola Forssmed, Pernilla Wahlgren, Kim Sulocki och Thomas Åhnstrand. Jag gjorde Lejonet som tappat modet.

Trollkarlen

Jag ser fram emot hösten då vi spelar ’Det påstrukna förklädet’, en musikal-parodi-komedi på Göta Lejon. Med är Per Eggers, Kim,Ola och Pernilla från ’Trollkarlen’ samt Maria Lundqvist, Björn Kjellman, Hanna Lindblad, Rennie Mirro, Ann-Louise Hansson m.fl.

Pastrukna7_500x315

Nedan lite staplade erfarenheter. Tjoflöjt!

Andreas

 Doofenschmirz

 Teater

Ariel och Caliban         Unga Roma      Setebos       Sommaren 2013

På Bettet                        Dröse& Norberg         Kjell        Sommaren 2013

Jumpy                            Örebro Länsteater       Roland      Hösten 2013

So this is christmas     Länsteatern Gotland     Andreas     December 2013

Stallbrödernas Vårrevy     Intiman       Andreas      Våren 2014

Höjdarlunch                    Katalin           Andreas       Våren 2014

Komedi av misstag       Romateatern/Unga Roma      Antifolus    Sommaren 2014

Trollkarlen från Oz       Dröse&Norberg       Lejonet          Vintern 2014/2015

  Radioteatern

Norrtullsligan

  Film

Arne Dahl 2–Mörkertal             Filmlance           Klas – Läraren

Dubb

Mickey Mouse Shorts                            Kalle Anka

Mickey Mouse Clubhouse                     Kalle Anka

Phineas & Ferb                                        Dr Doofenschmirz

MI-High                                                    Rektor

Pokémon                                                   James

Disney utan is                                           Kalle Anka

Nicke Nyfiken                                           Mannen med gula hatten

Katten i hatten                                          Katten

Victor och Josefine                                   Tandläkaren

Disney on ice-2013                                    Kalle Anka

Cloud 9                                                         Pappa

Minnies Bowtunes                                     Kalle Anka

Grandpa in my pocket                               Inspektören

Stadens hjältar                                            Diverse roller

Sabrina tonårshäxan                                   ?

Numtums                                                       Larry Lirfågel

The Djunglebunch-serien                           Gilbert, Koro mfl

Hank Zipzer                                                   Pappa Stan

Strange Hill High                                         Sigge Stor

Robin Hood                                                   Diverse roller

Q Pootle 5                                                       Eddy 1 & 2

Pingvinerna från Madagaskar-film           Diverse roller

Disney on ice-2014                                        Kalle Anka

Lego Justice                                                    Diverse

Mus och Mullvad                                            Mus mfl

Natt på museet                                                 Div

Paddington                                                        Div

Book of life/Manolos magiska resa              Chakal mfl

Djungel-George                                                Div

The 7D                                                                Grim

Kiki Stadsbud                                                     Pappa Okino

Asterix & Obelix-Gudarnas hemvist              Miraculix, mfl

Tracy Beaker                                                       ?

  Spel

Ratchet & Clank -2013

Disney Infinity 2.0

Ratchet & Clank -2014

Informationsfilm

Pensionsmyndigheten

  Reklamspeaker

Servicebilar

Eniro

McDonalds

E-ON

Klart.se

Larmknappen

Bilhallen

ABC-Ställningar

Cognizant

IP-Only

Toyota

 

 

 

14 Maj, 2013

 

Jag är inte världens bästa på att uppdatera denna sida inser jag återigen. Nåväl vad har hänt?
I december körde jag, Janne Åström och Conny Bloom för andra året i rad vår föreställning ’So this is christmas’ på Länsteatern Gotland. En alternativ julshow med humor, allvar och bra låtar. 3 fst blev det och vi hade fulla hus. Har vi tid så gör vi om det i december 2013.
SothisIsChristmas

I januari drog vi gång repetitionerna av På Bettet, en musikalisk komedi i fars-ton. Jag, Carina Lidbom, Janne ’Loffe’ Carlsson, Pernilla Wahlgren, Pernilla Parszyk och Robert Rydberg. Nu har vi precis avslutat turnén och har avverkat 40 städer runt om i Sverige.
Nu blir det ett uppehåll fram till 18 juli då vi ska ha en tre veckors sejour på Pite Havsbad. Det har varit ett skönt gäng som åkt runt och vi har undvikit hotelldöden med råge. Publiken har varit härlig och vi har blivit ett väl sammansvetsat gäng.
PåBettet-ensemble

Fram till dess så är jag nu i repetitionsfasen av Unga Romas sommarföreställning av ’Ariel & Caliban’. Den skulle kunna beskrivas som en prolog till Shakespeares ’Stormen’. Men satt i sin egen prägel och med Unga Romas unika signatur.
I juli blir det lite stressigt eftersom jag kommer spela 2 olika föreställningar parallellt. Jag får flyga fram och tillbaka mellan Piteå och Visby i 3 veckors tid. Men det ska väl funka.
ungaroma

Efter sista fst i Piteå är tanken att jag ska direkt till Örebro. Där på Länsteatern sätts nämligen den engelska pjäsen ’Jumpy’ upp där jag ska spela en av rollerna.
Åtekommer med mer information runt den föreställningen senare.

Nu är äntligen solen här och jag ser fram emot en förhoppningsfullt varm och solig sommar
PåBettet-Andreas

Andreas

Dubb:
Pokémon James
Batman Lego
Nicke Nyfiken MGH
Mickey Mouse C H Kalle A
Stadens hjältar Basse badvakt, Svante sopbil, Post-Pelle, Ville vilding
Reef 2 Bart, Pelikan
Monsters University trailer Mike Wazowski
Phineas&Ferb Y4 Prof Doofenshmirz
Mickey Mouse-No service Kalle A

Radioreklam
McDonaldsspot

REA_KalleAnka -2

14 November, 2012

På sensommaren spelade vi en nyskriven musikteaterföreställning i Hide på Gotland som fick heta Hide Rock. Skriven av Eva Sjöstrand och i regi av Karin Kickan Holmberg och med musik av Peder af Ugglas. En historia om stenbrottsarbetarna, deras familjer och arbetsvillkoren de hade från 30-talet och framåt. En fin historia med bra musik och vi var ett gäng med både proffs och amatörer som hade en härlig tid i kalkbrottet.

Under hösten har jag varit med i en av sex filmer som baseras på Maria Langs böcker. Pusseldeckare har de beskrivits som och utspelar sig i Bergslagen på 1950-talet. Den första har premiär på bio våren 2013 och de övriga fem går direkt till DVD samt kommer visas på TV4. Jag är med i filmen ’Rosor, kyssar och döden’ i regi av Daniel di Grado. Produktionsbolaget var Pampas Produktion.

Stack iväg en sväng till Hamburg och spelade in en reklamfilm. Intressant att ha dialog på tyska! 😉 Det gick hyfsat bra men de kommer att dubba det så det låter naturligare. Hamburg är en skön stad!

Har uppträtt på Radiogalan och varit panelgubbe i P4. Gjort Kalle Ankas röst till Disney on Ice.

I december blir det återigen Julshowen ’So this is christmas’ på Länsteatern Gotland. Efter succén förra året hoppas vi kunna återupprepa det. Det ska bli riktigt skoj! Just nu skriver vi material och repeterar in materialet. På scen: Janne Åström, Conny Bloom och undertecknad.

Har precis kommit överrens med produktionsbolaget Dröse & Norberg att vara med i deras nästa turnerande föreställning till våren 2013. Vi i kommer ta oss runt hela Sverige. Jag kan återkomma med mer info om turnén senare. På scen ser vi Janne Loffe Carlsson, Carina Lidbom, Pernilla Wahlgren, Pernilla Parszyk och Robert Rydberg. Föreställningen heter ’På Bettet’ och är enligt beskrivning en vampyrfarsmusikal… Blir spännande att sätta tänderna i. 😉

Dubbat och speakat en del som jag listar nedan.

Dubbat
Riddar Micke Skvätt
SuperGrover Div roller
Have a laugh Kalle Anka
Pokémon James
Phineas & Ferb Professor Doofenschmirz
Santa Paws 2 Borgmästaren
Asterix och Britterna Diverse roller
Nicke Nyfiken Mannen med gula hatten
Wreck it Ralf
Berättelsen om Pi Tjänsteman

Spel
Ratchet & Clank
Sports 3

Reklam
Activia
Byggställningsföretag
SDR-reklam

Reklamfilm – Edeka i Tyskland

Långfilm
Rosor, kyssar och döden
av Maria Lang
Roll: Otto Malmer
Regi: Daniel di Grado

Ha en skön höst och vinter!!!!
Andreas

5 Juni, 2012

Premiären av Rampfeber gick bra. Bra recensioner och publiken fick skratta sig harmynta så vi var nöjda med utfallet och responsen.Den spelades under våren fram till slutet på April. Jag pendlade mellan Stockholm och Visby och känner mig numera väldigt berest och har tillbringat många timmar i luften.

Hemma i sthlm har jag gjort en hel del dubbningar och speakerjobb som jag listat upp nedan. The Stig-Helmer story har nu kommit ut på DVD så den kan man se om man vill se herr Nilsson som gravt kristen Frälsningsmajor som ställer till det för Stig-Helmers kärleksliv. 😉
Hur hösten ser ut vet jag inte riktigt än så det får jag återkomma om.
Ha en skön sommar nu för det tänker jag ha!

Mr Nilsson

Dubbningar

Serier:
Pokemon James
Have a laugh Kalle Anka
Phineas & Ferb Professor Doofenshmirz
Jungle Junction Krocke
Super Grover Diverse roller
Riddar Micke Skvätt

Filmer:
Lorax Extr DVD Unge Onceler
Tinkerbell Trailer
Ice Age 4 Eddie

Spel:
Magnus & Myggan Magnus & Myggan
Ice Age 4 Sid
Epic Mickey 2 Kalle Anka
Ratchet & Clank 4 Kapten Qwark
Fable Journey Diverse roller

Reklamspeaker:
McDonalds
Elskling
Trygg-Hansa

25 Januari, 2012

Hösten var relativt lugn måste jag säga så jag har kunnat gå och titta på andra föreställningar, hänga med familj och gå på kalas som vanliga människor.  😉

Kristallengalan i september gick ganska bra men alla sketcher kom inte med då folk höll för långa tal som väntat.

Gäster med gester fick bra tittarsiffror och rullade fram till oktober. Nu går det visst några avsnitt i januari också.

Fick vara med i en Kortfilm skriven och regisserad av Nicklas Jörgner (tillika min webmaster) där jag spelar Bartender. Filmen kommer troligen heta Skymningsvatten och är en slutproduktion från filmlinjen han går på. Kul!

I November började vi skriva på texter för en planerad i julshow som vi sedan framförde i  mitten av December. 3 fullsatta föreställningar blev det. Otroligt kul att sätta samman en alternativ julshow med nyskrivet material och riktigt bra låtar. Jag, Janne Åström och Conny Bloom som framförde detta har fått blodad tand och funderar på att sätta ihop något nytt för nästa höst/vinter. Vi får väl se hur det går med det.

Jul och Nyår flydde jag landet och drog till södra Indien med familjen.

Nu har repetitionerna dragit igång för ’Rampfeber’ på Länsteatern Gotland. Premiär blir det den 24 februari.

Rampfeber är en väldigt rolig fars men också otroligt knepig att repetera in. Just nu befinner vi oss lite i limbo och försöker klara ut alla vändningar teoretiskt och praktiskt på golvet innan vi kan börja fylla karaktärerna med liv. Det kommer bli väldigt skoj att titta på känns det som, det händer knäppa saker hela tiden. Kom och kolla i vår vetja!

 

Häpp!

 

Dubbningar

Serier:

Jungle Junction                                  Krocke

MI-High                                             Rektorn

Nicke Nyfiken                                   Mannen med gula hatten

Pokémon                                             James

Phineas & Ferb                                   Dr Doofenschmirz

Nuzzle & Scratch                                Kaptenen,

Have a laugh                                        Kalle Anka

Batman-the brave and the bold            Alfred, Plasticman, Atom, Spegelmästaren, Mr Freeze

 Kortfilmer:

Toy Story Toons                                    Erik Änterhake

Mästerkatten-Three Diablos                 Div

Långfilmer:

Mästerkatten i stövlar                         Gammal fånge

Lorax                                                   Ung och gammal Onceler

Star Wars-Det mörka hotet                   Yoda

Lilli-Fee 2                                             Carlos

Diverse:

Klubben i Radio P4

Speaker i Arla-film

1 September, 2011

Sommaren tillbringades på Gotland där jag spelade ’Som jag vill ha det’ med Unga Roma och vi fick väldigt fina recensioner av både publiken och recensenterna. Roligt som tusan var det.

Jag sommarpratade i radion i Gotlands eget Sommarpratarprogram. Vill man lyssna på det finns det att ladda ner som podradio från Sveriges radio P4 Gotland. Tyvärr utan musiken, vilket är synd för det var riktigt bra låtar om du frågar mig. 😉

Gästade Bengan Jansson på hans Allsång i När där jag framträdde som Lasse Berghagen. Och så sjöng jag ett par låtar när Babben hade sin insamlingsgala för bygdegården i Dalhem.

Nu har Gäster med gester haft Premiär i SVT och jag var med i öppningsprogrammet. Jag är med i 5 av 10 program så där kan man se mig i höst.
Nu har jag spelat in några korta sketcher för TV-prisetgalan Kristallen som i år går i TV3 och det sänds den 9 september. Hur mycket som kommer med beror på hur långa talen blir, det är ofta de får korta VB:inslagen för att alla drar ut på tiden. 😉

Har dubbat som en tok efter ’sommarlovet’ men det har mest varit ’gamla’ serier jag försökt hinna ikapp med.

Ha det topp nu och må hösten bli en varm och skön upplevelse!
Andreas

Dubb

Serier:
Have a laugh Kalle Anka
Pokemon James
Phineas & Ferb Dr Doofenschmirz
M.I. High Rektorn
Jungle junction Krocke

Film:
Nötknäpparen Råttkungen
Ice-Age, Julkortfilm Eddie

15 Juni, 2011

Allt eller inget har spelats klart. 9000 besökare har vi haft och det räknas som en av de största succéerna Gotland haft. En väldigt rolig tid har det varit men det är ändå rätt skönt att det är över och att gå vidare med nästa projekt. Började repa på nästa pjäs i Stockholm dagen efter sista föreställningen. Jag fick vara på hemmaplan i en månad innan det blev dags att ta färjan över till gutalandet igen. Så nu har jag återigen bosatt mig på Gotland och blir nog kvar till i början av Augusti.

Nu är jag mitt i repperioden för Unga Romas uppsättning av ‘Som JAG vill ha det’ som har Premiär den 8 Juli vid Roma klosterruin. Se mer info på www.ungaroma.com eller följ repetitionerna via facebook, Unga Roma.

Sen sist har det mest varit repetitioner plus att jag spelat in 5 avsnitt av ‘Gäster med gester’ som kommer sändas i SVT i höst. Det var en fantastiskt rolig inspelning och vårat lag kändes kanon. Jag, Lena Philipsson och Morgan Alling kompletterade varandra bra och det var många glada miner kan jag säga. Hoppas ni kommer gilla det.

Övrig ledig tid har jag dubbat som en tok för att hinna med innan jag var tvungen att dra till Gotland igen. En av filmerna jag gjorde blev det lite kalabalik runt. Jag dubbade Jim Carreys röst i hans nya film ‘Mr Poppers pingviner’ och där har han säkert 70% av dialogen. När jag väl suttit och dubbat i 9 timmar så blir det översvämning i dubb-bolagets lokaler och hela serverdelen går åt pipan, hårddisken med mitt arbete var irreparabel så det blev bara att sätta sig och göra om allt från början igen. Men det gick faktiskt snabbare och  smidigare den andra gången, jag hade ju redan gjort det mesta en gång så jag visste vad som väntade. Hoppas att det blir ett bra slutresultat nu. Det är alltid känsligt att dubba liveaction.  😉

Ha en skön sommar!!!!

Andreas

Dubb:

Pokémon James Serie

Ballad of Nessie Berättare Kortfilm

Stitch Stitch Serie

Mickeys Mouskersize shorts Kalle Anka Kortisar

Phineas & Ferb: Across the second dimension Dr Doofenschmirz 1 & 2 Långfilm

Mr Poppers pingviner Mr Popper Långfilm

Multimedia:

Ratchet & Clank

Reklam:

Skoda

12 April, 2011

Premiären av Allt eller inget på Länsteatern Gotland gick alldeles lysande!
Strålande recensioner från de båda gotlandstidningarna och folk verkar tycka väldigt bra om föreställningen som nu har blivit förlängd fram till 5 Maj.
I princip har det varit fulla hus och vi hoppas det håller i sig fram till sista föreställningen.

Det har varit ganska fantastiskt att uppleva Visby från vinterskrud i December till sprittande vår nu i april. Nice att gå runt och njuta av stan utan en massa människor i vägen. 😉 En fantastisk miljö att vara i och att dessutom äta sig runt på alla krogar i stan har varit ett rent nöje. Många bra ställen även under vinterhalvåret!

Jag har bestämt mig för att jobba med Unga Roma igen och kommer börja repetera med dem i början på Maj. I år blir det en pjäs som heter ’Som jag vill ha det’ av Lotta Grut.
Skådespelare blir Jag, Ylva Olaison och Mikaela Hagelberg. Regi Karin Kickan Holmberg, Kostym & Scenografi Suzane Crépault. Premiär den 8 juli.

I Maj kommer jag dessutom att spela in ett underhållningsprogram för SVT som kommer sändas i höst. Får återkomma om det senare.

Gjort en röstinläsning för en utställning, Resan fram och tillbaka för Riksutställningar som först kommer stå på Historiska museet till våren 2012 och sedan gå på turné i landet.

Dubbat:
Batman serie
Pokémon serie
Kalle Anka songtime + Have a laugh
Rango film
Phineas&Ferb serie
Phin&Ferb Take two serie
Suite Life serie
Stitch serie
Animals United film

Spel:
Ratchet & Clank

Reklam:
Skoda